dijous, 26 de setembre de 2024
Noticies
COM TRIAR LA UBICACIÓ IDEAL A L’HORA DE COMPRAR O LLOGAR EL TEU HABITATGE

La ubicació no només determina el valor de la propietat, sinó que també influeix directament en la qualitat de vida

Triar la millor ubicació per adquirir un habitatge acostuma a ser una decisió complexa on intervenen diversos factors clau com l'economia de la persona que compra, les preferències i els gustos del comprador, i la disponibilitat d'habitatges per vendre, entre d’altres. Però a banda d'aquests components, n'hi ha d'altres que fan d'una ciutat, un lloc atractiu per viure-hi o on Organ et pot ajudar. Anem a veure quins aspectes són fonamentals a l'hora de tirar la ubicació ideal.

  • Preus de l'habitatge: Els preus de l’habitatge són la principal barrera de compra d’un habitatge, per la qual cosa haurem de comprar preus per ciutats i dins de cada ciutat per barri i per habitatge en qüestió. Ens hem d’assegurar que el preu s'ajustin al pressupost fixat, però també hem de considerar la relació qualitat-preu.
  • Qualitat de vida: En aquest factor es considera l'estètica de la ciutat i del barri escollit, la presència d'espais verds i parcs, si comptem amb serveis bàsics, així com quin és l’estat de manteniment general de l'àrea.
  • Estil de vida: També hem de pensar en les nostres preferències personals. Si ens agrada la natura, si volem zones amb accés a parcs o rutes de senderisme o no ens cal. Si preferim una vida més urbana i per a nosaltres són importants zones amb més vida social i cultural.
  • Educació: Si tenim fills o en un futur en tindrem, podem supervisar la qualitat de les escoles de l’entorn, ja que les opcions educatives són un factor important per a moltes famílies.
  • Accessibilitat i transport: Un altre factor a tenir en compte és la proximitat amb les carreteres i autopistes principals, així com les parades de transport  públic. Una bona connexió facilita els desplaçaments diaris per anar a la feina, a fer visites, anar de viatge...
  • Serveis i comerços: Mirarem la disponibilitat de supermercats, farmàcies, escoles, hospitals i altres serveis essencials pel dia a dia. Disposar d’aquests recursos a prop millora considerablement la qualitat de vida.
  • Seguretat: Analitzarem les estadístiques de delictes de la zona. Viure en un entorn segur és fonamental per a la tranquil·litat dels residents.
  • Tipus de veïnatge: Ens assegurarem com és el veïnat i la comunitat a la qual tenim pensat anar a viure, ja que compartirem molts aspectes de la vida amb aquest entorn comunitari. Alguns barris són més tranquils i familiars, mentre que altres poden ser més dinàmics, socials i sorollosos, de manera que haurem de decidir que volem i que no.
  • Perspectives de creixement: Prèviament a la compra és necessari un període d’informació i d’investigació per saber si hi ha projectes futurs de desenvolupament o de millores a la zona que puguin influir en el valor de la propietat.
  • Cultura i entreteniment: Consultarem informació sobre l’oferta cultural, esportiva i d’oci de la zona, com teatres, cinemes, restaurants, clubs, entitats i altres activitats que puguin ser del nostre interès.


Les ciutats de la província de Barcelona més atractives per viure-hi:

Barcelona:

La capital catalana és una de les ciutats més famoses d'Europa per la seva gran oferta cultural i gastronòmica que la fan única. Compta amb una gran varietat de museus, festivals i esdeveniments durant tot l'any per a tots els gustos i edats. A més, els seus barris són tan variats que qualsevol preferència trobarà el  seu encaix. La ciutat disposa d'una excel·lent xarxa de transport amb l'aeroport, port, línies de bus i de tren que facilita els desplaçaments a tot el món i les platges són un atractiu.

Sant Cugat del Vallès:

Situada a pocs quilòmetres de Barcelona, Sant Cugat és reconeguda per la seva alta qualitat de vida i una oferta educativa pública, concertada i privada excepcional i una comunitat tranquil·la, ideal per a famílies. Té nombrosos parcs i accés directe al Parc Natural de Collserola que permeten gaudir de la natura sense sortir de la ciutat. La connexió amb Barcelona és excel·lent, amb tren i autobusos.

Badalona:

Aquesta ciutat combina la vida urbana amb l'encant d'un municipi costaner. Les seves platges són un dels seus grans atractius i que se suma a una àmplia oferta cultural, amb festivals i esdeveniments que reflecteixen la seva tradició. Compta amb centenars de serveis i comerços i la seva proximitat a Barcelona la fa molt còmoda per a aquells que volen estar a prop de la gran ciutat però viure en un entorn més tranquil.

Terrassa:

La cocapital vallesana destaca per la seva rica història industrial, amb una arquitectura que narra la seva evolució al llarg dels anys. La ciutat ofereix un ambient familiar amb múltiples opcions d'oci, entitats de cultura popular i clubs esportius. La ciutat destaca per estar nodrida de bones escoles, instituts i universitats i la connexió amb Barcelona és fàcil a través de tren, cosa que la converteix en una opció atractiva per a professionals que busquen un equilibri entre la vida urbana i la tranquil·litat.

Granollers:

Granollers és un important centre comercial i d'oci, amb una gran oferta de botigues, restaurants i serveis. La seva activitat cultural és dinàmica, amb festivals locals i esdeveniments esportius que animen la vida social. Compta amb nombroses zones verdes i espais per practicar esport a l’aire lliure, la qual cosa la fa ideal per a famílies i persones actives. També té una bona connexió amb Barcelona a través de tren i ofereix tots els serveis necessaris.

Mataró:

Mataró, la capital de la comarca del Maresme té un encant especial amb les seves platges i el passeig marítim. Té una gran tradició cultural que es reflecteix en diversos esdeveniments i mercats que se celebren al llarg de l'any. Mataró disposa de bones opcions educatives i serveis i és una ciutat molt pròxima a Barcelona. En disposar d’una xarxa de transport públic, Mataró és una opció atractiva per a aquells que volen gaudir d'una vida més tranquil·la amb accés a la gran ciutat.

Rubí:

En els darrers anys Rubí ha guanyat protagonisme com a ciutat familiar que combina ambient tranquil i serveis urbans. Els seus nombrosos parcs i zones verdes la fan ideal per a les famílies amb nens, que poden gaudir de l'aire lliure. Hi ha diverses activitats i esdeveniments que fomenten la convivència i les diverses connexions amb per tren, bus i carretera, la qual cosa facilita la vida quotidiana dels seus habitants.

Vilafranca del Penedès:

Vilafranca és famosa per la seva tradició vinícola i el seu encant rural. Ofereix un ambient tranquil i un entorn natural plena de rutes de senderisme i ciclisme. La seva rica cultura es pot experimentar a través de festes tradicionals com la Festa de la Verema. Vilafranca també compta amb bones connexions de transport amb Barcelona.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es