divendres, 14 de febrer de 2020
Noticies
Hauràs de resintonitzar aquest 2020?



Abans de l'1 de juny del 2020 està previst la resintonització dels canals de televisió amb l'objectiu de deixar espai per desplegar la nova tecnologia 5G en l'espectre radioelèctric

Què és l'espectre radiofònic?

A grans trets l'espectre radiofònic són les "autopistes de l'aire", ja que és per on circulen els senyals de la TV, radio i telefonia. L'espectre radiofònic està regulat pel govern i cada canal o empresa ha d'obtenir una llicència per utilitzar-ne una. Amb l'arribada del 5G algunes freqüències hauran de canviar a una altra part de l'espectre. Aquesta actualització permetrà una millora de la qualitat de la imatge, més capacitat i més serveis.


Principals qüestions sobre el segon dividend 

Abans del 30 de juny del 2020 tots els habitatges hauran de resintonitzar els televisors, i, en el cas de les comunitats de propietaris adaptar l'antena col·lectiva. En el cas que no es prenguin les mesures necessàries no es podrà veure segons quins canals.


Però aquest canvi no afecta a totes les cases i pisos, algunes zones com la província de Barcelona no es veuran afectades, ja que quan es va aplicar el primer dividend es van deixar les freqüències del 5G lliures, pel que no caldrà fer res amb la modificació d'aquest any.


Amb l'arribada del segon dividend digital les empreses i serveis s'hauran d'adaptar i donar suport a les xarxes. A més i com a usuari d'internet s'ha de valorar si caviar el mòbil per un que sigui compatible amb la tecnologia 5G. Tot i això, sembla que fins a l'any 2021 no es començarà a notar el canvi al 5G, però ens haurem de començar a preparar per poder rebre-la.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es