dijous, 19 de novembre de 2020
Noticies
Els 6 tipus de sistemes de calefacció sostenibles

Per no passar fred aquest hivern i consumir només l’energia necessària, calen més sistemes de calefacció sostenibles

Un informe del Consejo General de l’Arquitectura Técnica de España (CGATE) i el Grup Mutua de Propietarios ha detectat que un 8% de les llars catalanes passarà fred aquest hivern i un 41% no aconseguirà una temperatura de confort.

A més d'identificar el problema, l'informe assenyala també de manera directa que la solució més eficaç per a acabar amb la pobresa energètica és reduir la demanda energètica. Així doncs, podem assegurar que, en aquest context, per no passar fred aquest hivern i consumir només l’energia necessària, calen més sistemes de calefacció sostenibles.

A continuació, et descobrim els diferents tipus de sistemes de calefacció sostenibles que pots instal·lar a la teva llar per aconseguir el màxim confort durant els mesos de més fred:

  1. Sistemes geotèrmics: La calefacció geotèrmica és ecològica i eficient. Aquests sistemes funcionen amb l’escalfor que extreuen del subsòl i fan servir menys energia per escalfar l’aire. Això augmenta l’eficiència energètica. L’únic inconvenient és que la seva instal·lació és cara, però a llarg termini es recupera la inversió en l’estalvi de la factura de la llum.
  2. Sistemes amb energia solar: L’energia solar és un dels sistemes més sostenibles. Tot i que la inversió inicial pot ser important, aquests sistemes generen energia gratuïta per a la resta de la vida de la llar. La calefacció solar normalment es presenta en dos formats: col·lectors hidràulics i sistemes d’aire. Els col·lectors hidràulics escalfen l’aigua per escalfar la casa, mentre que els sistemes d’aire funcionen com els sistemes tradicionals de climatització.
  3. Sistemes amb calefacció de biomassa: Aquest sistema funciona amb estufes de pellet molt similars a les estufes de fusta, però cremen pellets en lloc de llenya. També funciona amb estufes de policombustible que fan servir altres combustibles com ossos d’olives o closques d’ametlles. D’altra banda, els pellets són materials respectuosos amb el medi ambient i són molt econòmics. A banda d’estalviar diners amb aquestes fonts de combustible, les estufes de pellets i de policombustible són fàcils d’instal·lar i molt econòmiques.
  4. Sistemes amb estufes de llenya: Els nous models d’estufes de llenya que pots instal·lar actualment a la teva llar són més eficients i més ecològiques que els seus predecessors i són prou potents per a escalfar cases senceres. El principal inconvenient de les estufes de llenya és que cal instal·lar un sistema per ventilar adequadament l’estufa amb canonades i una xemeneia que surti a l’exterior.
  5. Sistemes amb calefacció hidràulica: La calefacció hidràulica és un sistema molt popular que funciona distribuint l’aigua calenta en canonades sota el terra (terra radiant) o a través de radiadors distribuïts per tota la casa. Aquests sistemes acostumen a tenir una caldera que s’alimenta amb electricitat o amb gas natural que escalfa l’aigua i una bomba que envia l’aigua calenta a tota la casa.
  6. Sistemes d’aerotèrmia: L’aerotèrmia és un sistema que fa servir la termodinàmica per escalfar o refredar espais amb una mínima despesa elèctrica i es basa a transportar l’escalfor de l’aire per distribuir-la per tot l’habitatge. La inversió inicial és un dels principals inconvenients, però té molts avantatges, ja que obté la majoria de l’energia de l’aire i no de l’electricitat.

Si busques un administrador de finques que t’assessori amb les millors solucions, has de recórrer a Organ.


 


contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es